maanantai 12. elokuuta 2013

Kesäjuhlilta syyskauden haasteisiin

Merimieskirkon kesäjuhlat 2013 Pirkkalassa on vielä tuoreessa muistissa. Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth esikuntineen ja vapaaehtoisineen sai aikaan onnistuneet ja hyvätunnelmaiset juhlat, joissa oli monia kohokohtia.

Toivo Waltari mainitsee Merimieskirkon 50-vuotishistoriassaan ensimmäiset merimieslähetysjuhlat pidetyn Kokkolassa 7.1.1876. Hän jatkaa: ”Yleensä olivat juhlat merimieslähetyksen hyväksi kumminkin tänä aikana verraten harvinaisia”. 1900-luvun alkupuolelta Waltari kertoo: ”Kesäisin on vietetty erityisiä kesäjuhlia, joihin on liittynyt suuria ulkoilmakokouksia. Omalaatuisia juhlia ovat seuran vuosikokoukset olleet. ” Hän mainitsee vuosikokoukset 1904 Turussa, 1906 Porvoossa, 1907 Viipurissa, 1908 Raumalla, 1909 Tampereella, 1910 Vaasassa ja sen jälkeen Helsingissä. Tampereen tietämillä oltiin taas 115 vuotta ensimmäisestä kerrasta.

Merimieskirkon hallituksen jäsenistä joka vuosi on neljä jäsentä erovuorossa. Nyt yksi jäsen, Mari Suomalainen, oli ilmoittanut, ettei ole vaalikokouksen jälkeen enää käytettävissä. Niinpä ehdolla oli kolme erovuoroista jäsentä ja sen lisäksi kolme uuttaa kandidaattia. Jännittävän äänestyksen (ero viimeisen paikan kohdalla oli vain yksi ääni!) jälkeen valituiksi tulivat johtava diakoniatyöntekijä Hannele Koivisto, merikapteeni Carolus Ramsay, ulkoasianneuvos Mikko Jokela ja uutena jäsenenä kauppatieteiden maisteri Juha-Pekka Sihvonen. Juha-Pekka Sihvonen on Volkswagenin, Audin ja Seatin maahantuontiyhtiön kenttäjohtaja ja aktiivinen luottamushenkilö Helsingin seurakuntayhtymässä.

Merimieskirkon hallitus on edelleen monipuolisesti asiantunteva ja työhönsä sitoutunut ryhmä, mikä on meille yhdistyksen työntekijöille todella tärkeä asia. Kiitos ehdokkaille ja onnea valituiksi tulleille!

Merimieskirkon olemukseen liittyvä tärkeä tapahtuma oli myös sunnuntain jumalanpalveluksen yhteydessä tapahtunut uusien työntekijöiden siunaaminen. Tampereen piispan Matti Revon johdolla siunattiin Jumalan sanalla ja kätten päälle panemisella seuraavat kollegamme: merimiespastori Jarmo Karjalainen Merimieskirkon diakoniajohtajaksi, merimiespastori Taru Savelius-Latvus Benelux-maiden merimieskirkkotyön johtajaksi, teologian tohtori Kari Latvus merimiespastoriksi projektitehtävään, merkonomi Jouni Rihtniemi kirjanpitäjäksi, merimiespastori Sirpa Tolppanen merimiespastoriksi Rauman merimieskirkolle ja laivakuraattoriksi, tradenomi Sari Pirinen varainhankintapäälliköksi ja diakoni Jaana Rannikko johtavaksi laivakuraattoriksi ja johtavaksi Haminan satamakuraattoriksi. Siunaus on jatkossakin Jumalan kädessä, omalla vastuulla ovat taito sekä into. Onneakin tarvitaan, se suosii rohkeaa.

Näin on syyskausi 2013 lähtenyt käyntiin. Isoja edessä olevia asioita on suuri osa meistä valmistellut yhdessä screenausprosessin muodossa. Nähtäväksi jää mitä väyliä Merimieskirkkolaivamme valitsee purjehdittavakseen, osa on aivan varmasti tiukkaa kryssiä, varsinkin kun sovittelemme yhteen toiminnan tarpeita ja resursseja. Hyviä asioita on lastattu paljon: Kari Latvuksen vetämä kirkon ulkosuomalaistyön perusteiden tarkastelu (kyllä, kirkon ulkoasianosasto osallistuu projektiimme myös taloudellisesti!), kehittyvä yhteistyö kirkkohallituksen kanssa (Hampuri), uudet (Bryssel, Rauma) ja peruskorjauksessa olevat tilat (Rotterdam). Laivakuraattorityö täyttää 30 v. ICMA Northern Europe Conference 17.–20.9. tulee olemaan meidän isännöimämme. Lisäksi tiedän, että ulkomaan kirkoilla myyjäisvalmistelut ovat jo alkaneet.

Paljon on edessä! On hienoa saada tehdä sellaista työtä, joka on mielekästä ja joka itsessään antaa potkua.

Sakari Lehmuskallio
pääsihteeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti