maanantai 26. marraskuuta 2012

Rippikouluja elämän merillä

Uusia leirikeskuksia Suomen seurakunnissa ei juuri enää rakenneta. Jos seurakunta ei sellaista satu omistamaan, leiripaikka vuokrataan lähempää tai kauempaa. Seurakunnat ovat vieneet nuoriaan rippikouluun tai nuorten retkille myös Keski-Eurooppaan. Puolassa majoituspaikkoina on seurakuntien leirikeskukset, lyhyillä läpimenoretkillä kelpaa seurakuntasalin lattiakin (esim. lahtelaiset nuoret vastikään matkalla Kroatiaan). Etelä-Puolassa vuoret, Krakova, Auschwitz ja paikallisseurakunta ovat rippikoulun maisemaa.

Reippaita nuoria on matkassa. Olenkin sanonut, että näiden kanssa kiertäisi vaikka maailman ympäri. Ja vaikka perheet sitoutuvat taloudellisesti toimintaan yhä enemmän, ei kyseessä silti ole elititistinen harvojen puuha. Ennemminkin uskallus yksinkertaiseen moninaisuuteen.

Ateenan merimieskirkko on avainasemassa, kun loimaalainen rippikouluryhmä lähtee talvilomansa aikana seuraamaan Paavalin jalanjälkiä Ateenaan ja Korintiin. Ihan jännittävää varsinkin tässä Europan unionin kriisiperheessä. Mutta ei Paavalikaan kiertänyt Akropolista kaukaa, vaikka sen aikainen maailma taisi olla omalla tavallaan korruptoitunut ja hankala.

Ekumenian ikkunaa on tärkeä avata. Voimme toivoa, että omat nuoremme rohkaistuvat kantamaan Kristuksen iestä ja löytämään kristillisen identiteetin oman kokoisena.

Ritva Szarek
maalaispappi Loimaan saviseudulla, pian taas Puolassa poikkeamassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti